במדינת ישראל חיים כיום למעלה מ-350,000 אזרחים שאינם יהודים, שעלו לארץ ב-20 השנים האחרונות מאז נפילת מסך הברזל, ממדינות ברית המועצות ומשאר מדינות העולם. עולים אלה הגיעו מכוח חוק השבות, כאשר רבים מהם משתייכים להגדרה ההלכתית "זרע ישראל" שטבע הרב צבי הירש קלישר זצ"ל – צאצאים של בני עמנו, שבעקבות 70 שנות קומוניזם נישאו נישואי תערובת. רבים נוספים הם בני משפחה קרובים, שאינם מ-"זרע ישראל", אך קשרו את גורלם עם המדינה.
רובם ככולם רואים עצמם שייכים למדינה ולמוסדותיה, שייכים לזהות קולקטיבית יהודית, מתגייסים לצה"ל ושותפים מלאים בהוויה הישראלית. אבל הם אינם יהודים ע"פ הלכה, על כל המשתמע מכך מבחינה אישית, דתית ולאומית.
ע"פ משנתו של מו"ר הרב חיים דרוקמן, מדינת ישראל יש לה אחריות לאומית ויהודית כלפי אחים אובדים אלה ובני משפחותיהם, ולכן מחובתנו ומזכותנו לפעול ע"מ להביאם בחזרה לכנפי היהדות כל זאת מתוך תפיסה בסיסית של אהבת הגר וכיבודו.
'עמי' אולפני גיור בתפיסה אישית מבית מרכז ישיבות בני עקיבא, פועלים בפריסה ארצית, ומלווים את המתגייר בתהליך הלמידה וההכנה לקראת הגיור מתחילתו ועד סופו. בשנת 2016 למדו בעמי למעלה מ1,600 תלמידים במסגרת הכיתות והמסלולים האישיים.
מתוך היכרות מעמיקה עם נושא הגיור, הוחלט ב-'עמי' אולפני גיור בתפיסה אישית על פיתוח מספר נוסף של מסלולים, שכולם מבוססים בעצם על המודל האיכותי ביותר.
'עמי' אולפן גיור בתפיסה אישית הינו חידוש בעולם הגיורים, בכך שהוא הופך את תהליך הגיור לחוויה אינטימית ומשפחתית. בנוסף לכיתות הרגילות מציע עמי גם הצטרפות לקבוצות קטנות של מתגיירים פוטנציאלים שעוברים את התהליך מראשיתו ועד סופו בהדרכה של מורים המוכשרים לכך, בסביבה נעימה של בית המשפחה, תוך למידה פורמאלית וא-פורמאלית כאחד, וזאת בנוסף להשתייכות למסגרת של כיתה המאפשרת העשרה חווייתית בלימודים.
לאורך השנים בהם פועל עמי, הצלחנו להביא גרים להצטרפות לעם ישראל ובאחוזי הצלחה הטובים ביותר.
מסלולי הגיור השונים, מאפשרים נגישות מלאה והתאמה לרקע ממנו מגיע התלמיד.
גיור ממלכתי
לאחר שהמתגייר מסיים תהליך מלא של למידה באולפנים, ורוצה לקבל על עצמו עול מלכות שמים ולהצטרף לעם היהודי, הריהו מוכן לגשת למעשה הגיור בבית הדין המיוחד לגיור של מדינת ישראל. בתקופה האחרונה יתכן כי נוצר רושם בדעת הקהל, בעקבות אירועים שסוקרו בתקשורת, לפיו בתי הדין לגיור מהווים מחסום לא פשוט לבאים בשעריהם.
האמת והמציאות בשטח הן שונות לחלוטין. הנתונים מראים על אחוזי הצלחה בגיור גבוהים ביותר בקרב הניגשים לבית הדין. כמובן שהכנה מדוקדקת ומוצלחת בתהליך הלמידה, כפי שאנו מציעים, תורמת לגמר מוצלח על קו הסיום של תהליך הגיור בבתי הדין.
לאחר הגיור
'עמי' אולפני גיור בתפיסה אישית, רואים חשיבות רבה בשילובו של המתגייר בקהילה ובהקמת מסגרות המשך שאפשרו לו לקיים את אשר למד, ולחיות כיהודי מתוך בחירה. הצלחת הגר בתהליך, מעבר להצלחתו האישית, היא גם הצלחה של כל עם ישראל.
'עמי' אולפני גיור בתפיסה אישית, פועלים באופן מלא ובתמיכת אגף הגיור במשרד ראש ממשלה, שהוא הגוף הממשלתי האחראי על תחום הגיור בארץ.