גיור לאזרחי חוץ

גיור לאזרחי חוץ | כל המידע על ועדת חריגים

פניות רבות מגיעות אלינו מתושבים או תיירים שאינם אזרחי ישראל, באופן רשמי בתי הדין המיוחדים לגיור מטפלים רק באזרחים ישראלים. עם זאת ישנן מספר אפשרויות להתגייר במדינת ישראל, גם למי שאינו אזרח ישראלי.

אזרחים זרים המעוניינים לחיות בישראל ומבקשים להתחיל בהליך גיור יוכלו לפנות בבקשה לועדת חריגים לנתינים זרים אם יעמדו בתנאי הסף של הועדה (התנאים מפורטים למטה).

נקדים ונדגיש כי בהליך הגיור במדינת ישראל מעורבות רשויות שונות, ובהם: אגף הגיור האחראי על הגיור עצמו ומשרד הפנים המפקח על תהליך ההתאזרחות. לפי הנחיות משרד הפנים, רק אזרחים ותושבי קבע (בעלי רשיון לישיבת קבע בישראל) יכולים להתחיל בתהליכי גיור באופן מיידי.

ועדת חריגים | התהליך

1. הגשת בקשה לועדה

יש להגיש | • טופס • צילום דרכון • ויזה

2. ראיון עם נציג הועדה

יש להגיש | • המלצות מהקהילה בחול • אישור על העדר עבר פלילי

3. אישור להתחיל לימודים

• יש לגשת למכון להכנה לגיור לכניסה לקורס גיור • משך הלימודים כשנה

4. בקשה לסיום לימודים

לאחר הלימודים מגיעים לראיון לבקשת סיום לימודים

5. מעמד בית הדין

מעמד בית הדין הוא עיקר תהליך הגיור - במקרה שעברתם תקבלו הפניה לטבילה

1. הגשת בקשה לועדה

יש להגיש | • טופס • צילום דרכון • ויזה

1

2. ראיון עם נציג הועדה

יש להגיש | • המלצות מהקהילה בחול • אישור על העדר עבר פלילי

2

3. אישור להתחיל לימודים

• יש לגשת למכון להכנה לגיור לכניסה לקורס גיור • משך הלימודים כשנה

3

4. בקשה לסיום לימודים

לאחר הלימודים מגיעים לראיון לבקשת סיום לימודים

4

5. מעמד בית הדין

מעמד בית הדין הוא עיקר תהליך הגיור - במקרה שעברתם תקבלו הפניה לטבילה

5

שלב א | בדיקת זכאות והגשת בקשה

מי יכול לגשת לועדת חריגים (תנאי סף)

  • תושב עראי (א5) מעל שנה
  • בעלי ויזת תייר(ב2) או סטודנט

מי לא יכול לגשת לועדה

  • שוהה בלתי חוקי
  • מסתנן לישראל
  • בעלי תעודה ירוקה
  • זר במעמד ב/1 (אשרת עבודה)
  • א/5 פחות משנה

היכן צריך להגיש את המסמכים?

את המסמכים לפתיחת תיק לועדה יש להגיש לבית הדין לאיזורי לגיור הקרוב לביתכם

לשלוח למיילzafon@giyur.gov.il ולודא בטלפון 04-6718104 קבלת הבקשה והטיפול בה.​

לשלוח מייל : merkaz@giyur.gov.il ולודא בטלפון 03-7406100 קבלת הבקשה והטיפול בה.​

לשלוח למייל: jerusalem@giyur.gov.il ולודא בטלפון 02-5099101/2/8 קבלת הבקשה והטיפול בה

לשלוח למייל: darom@giyur.gov.il ולודא בטלפון 08-6620900 קבלת הבקשה והטיפול בה.

עומדים בתנאי הסף? מלאו את הטופס ושלחו אותו יחד עם צילום הדרכון או ת.ז. ושל בן הזוג לבית הדין לגיור שבאיזורכם

שלב ב | הראיון

הראיון

בערך כחודש לאחר שליחת הבקשה יתקבל תור לראיון (בכפוף לתנאי סף)

לקראת הראיון יש לתרגם את אישור חוסר עבר פלילי לעברית (התרגום יכול להתבצע על ידי כל אחד, יש לתרגם את כל מה שמופיע במכתב כולל כותרות סמלים וכד') ולאשר את התרגום אצל נוטריון המבין את שתי השפות (תעריף האישור ממשלתי ואחיד). מגישים את המקור, משאירים העתק.

הראיון אורך כשעה. במהלכו נשאל המועמד על הקשר שלו ליהדות ועל רצונו להתגייר. בנוסף ישאל האם יש לו קשר לדתות נוספות. הראיון נערך על ידי נציג מבית הדין האזורי לגיור שאינו חבר הועדה ומטרתו לקבל תמונת מצב עדכנית על שאיפותיכם בנושא הגיור.

איזה מסמכים צריכים להביא לראיון?

  • אישור העדר עבר פלילי מהמדינת המקור של המתגייר
  • המלצות מהקהילה היהודית במדינת המקור או בארץ (יש עדיפות לחו"ל) - מתורגמים לעברית
  • ארבע תמונות פספורט של המועמד ושל בן/בת הזוג אם ישנו.
  • קורות חיים ובקשה לגיור מתורגם לעברית (אין צורך בתרגום נוטריוני)
  • העתק הדרכון והויזה, והבקשה שהוגשה

ממי כדאי להביא המלצה ?

  • רב הקהילה
  • גבאי בית הכנסת
  • חברי הקהילה היהודית
  • המשפחה המלווה
  • כל אדם נוסף שאתם חושבים שרלוונטי

קיבלתם את אישור הועדה לתחילת לימודים? מצויין -הרשמו עוד היום לקורס הגיור של 'עמי'

שלב ג | מאישור הוועדה עד למעמד בית הדין

לאחר הראיון

  • לוקח בין חודשיים לשלושה לקבל מענה מהועדה
  • המענה נשלח בדואר רגיל לכתובת המצוינת בבקשה
  • יש להישאר בארץ מרגע הגשת הבקשה עד קבלת התשובה מהועדה!
  • במידה וקבלתם דחיה, תוכלו להגיש ערעור, בתנאי שיש סיבה מוצדקת כגון – המלצות נוספות שלא היו או שלא הוגשו.
  • במידה וקבלתם אישור להתחיל לימודי גיור יש לפנות למכון עמי על מנת להתחיל בלימודים דרך קורס גיור רשמי או גיור אישי אחד על אחד 

לאחר אישור הועדה תדרשו להיכנס לקורס הגיור הממלכתי כמו מתגייר בעל אזרחות ישראל- ניתן להרחיב את הקריאה בנושא בדף הקורסים שלנו

קיבלתם את אישור הועדה לתחילת לימודים? מצויין -הרשמו עוד היום לקורס הגיור של 'עמי'

שלב ג | קורס הגיור הממלכתי

  • משך הקורס| שנה
  • מספר מפגשים בשבוע | בין פעם לפעמים בשבוע בשעות הערב
  • מיקום הכיתות | מנהריה ועד אילת
  • שפות | עברית, אנגלית, צרפתית, רוסית, אמהרית, ספרדית
  • ניתן ללמוד גם במסגרת הגיור האישי | מורה אחד על אחד אתכם

מפגש מסכם

לאחר סיום של כעשרה חודשי לימוד ואחרי שהמורה התרשם שאתם מוכנים לבית הדין- יקבע לכם תאריך לדיון מסכם אצל שליח בית הדין. לאחריו יכתוב השליח מכתב המלצה לועדה לצורך אישור להגשה לבית הדין לסיום התהליך.

חושב לדעת שלפעמים לוקח הרבה זמן לוועדה לאשר את ההמלצה ולכן חשוב להקדים כמה שאפשר את המפגש המסכם

מעמד בית הדין לגיור

מעמד בית הדין זהה לתהליך של האזרחים  | להרחבה על המעמד -לחץ כאן

דילוג לתוכן